LIVE

Temat: INTERPRETACJA WYNIKóW-MORFOLOGIA PROSZę O POMOC
WBC-10,0 RBC-5,39 HGB-11,4 HCT-34,2 MCV-63,5 MCH-21,2 MCHC-33,3 PLT-380 LYMPH%+74,2 RDW-CV-13,7 PDW-12,1 MPV-9,9 P-LCR-26,1 podzielone-10 zasadochłonne-1 monocyty-2 limfocyty-87 w układzie limfatycznym obecne nieliczne limfocyty atypowe i ziarnistości w cystoplazmie Wiem że za...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=4980



Temat: CO TO MOŻE OZNACZAĆ?????
Mocz ogólny: LEU- TRACE Nabłonki- norma Krwinki białe- 4-7 Krwinki czerwone- 0-1 Posiew -jałowy CRP 41,mg/L WBR 20,36 PLT 663 RDW-CV 17,9 PCT 0,65 NEUT 11,51 LYMPH 5,60 MONO 2,44 EO 0,78 OB 16 Dziecko dostaje teraz Zinat w zastrzykach, ze wzgledu tylko na tą złą morfologię, nie gorączkuje i jedynie nie ma apetytu. Myślałyśmy z pediatrą że ma ZUM, ale jak...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=5800


Temat: wyniki badań
MCHC i neurofili, natomiast RDW-CV - co by to mialo nie oznaczac... (bo ni wim :? ) - jest nieco powyzej normy.... jak do tej pory lekarze to ignorowali - zawze zbywali mnie, ze jakis pewnie stan zapalny przejsciowy - nie ma co sie przejmowac. ale kilka miesiecy?? lekarz, ktory pokierowal mnie na oznaczenie przeciwcial zwrocil uwage na ta morfologie. no i...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=1666


Temat: badanie moczu-wyniki??
monocytów, RDW-CV 15.2: 11.0-14.5) psiak dostał Synergal na pięć dni (jako osłona po cewnikowaniu)i przykazanie powtórzenia badań po tym okresie.
Źródło: vetforum.pl/viewtopic.php?t=275


Temat: Rak anaplastyczny-drobnokomórkowy
Przedstawie wyniki po 6 chemiach I cyklu: morfologie z dnia21.07.10 Leukocyty-7,2 Erytrocyty-3,6 Hemoglobina-12,5 Hematokryt-36 MCV-100 MCH-35 MCHC-34,8 Płytki krwii-179 Limfocyty%-7 Inne(eo bazo mono)%-7 Neutrofile-66 Limfocyty#-2,0 inne(eo bazo mono)#-0,4 Neutrofile#-4,80 RDW-CV-16 PDW-16...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1083


Temat: rak ale jaki i co dalej
Jedyne nieprawidłowości to: za wysoki poziom RDW-CV 15,2% (norma 11,6-14,8) za niski poziom eozynofilów 0,4% (norma 1-7%) Raz, że nie są to dramatyczne odstępstwa od norm, a dwa - w przypadku kwalifikacji na chemioterapię nie mają aż tak dużego znaczenia jak np. płytki, hemoglobina czy leukocyty. RDW-CV oznacza rozkład objętości erytrocytów. Lekkie podwyższenie może wskazywać np. na produkcję nowych erytrocytów w szpiku. Z kolei zmniejszenie liczby eozynofili może być np. wynikiem zakażeń czy wysiłku. Ale nie ma się zbytnio czym martwić. Zwłaszcza, że została podana chemia, czyli lekarz musiał zaakceptować wyniki morfologii i...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1465


Temat: guz płuca prawego-Adeno ca.
... 1,78 (1,9-8,0) Erytrocyty 3,91 (4,63-6,08) Hemoglobina 12,8 (13,7-17,5) Hematokryt 36,2 (40,1_51,0) MCV 92,6 (79,0-92,2) RDW-CV 15,2 (11,6-14,4) Płytki krwi 150 (163-337) Chyba,przy takiej chorobie te wyniki nie są najgorsze?
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=239


Temat: przerzut do mózgu
Witam serdecznie.... Przedstawię poniżej wynik dzisiejszej morfologii Taty. Jeśli znajdzie ktoś chwilunię...proszę rzucić na to oczkiem.... Leukocyty 11,73 Erytrocyty 4,76 Hemoglobina 13,2 Hematokryt 40,9 Średnia obj. krwinki 85,9 Średnia masa hemoglobiny ... liczba bazocytó 0,02 Bezwzględna liczba neutrocytów 6,31 szerokość rozkładu RDW-CV 18,2 RDW-SD 55,6 szerokość rozkładu PLT 9,50 średnia objętość PLT 8,9 udział dużych płytek 17,50 PCT 0,17 mocznik 49,20 kreatynina 1,06...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=757


Temat: Komplet badań
... mm/h Morfologia krwi pełnej WBC 5,63 RBC 5,12 HGB 13,8 g/dl HCT 40,8 % MCV 79,7 fl MCH 27,0 MCHC 33,8 g/dl RDW-SD 36,7 RDW-CV 13,0 PLT 205 PDW 14,6 MPV...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=333


Temat: wyniki morfologii
... płytki krwi 214 /140-440/ limfocyty 2.7 neytrofile 3.2 tyś/ul. limfpcyty 41.8 % NEUTROFILE 50.7 % rdw-cv 12.5 % pdw 17.5 fl mpv 13.1 fl wskażnik protrombinowy 115.3 /80-120 ten ostatni mnie...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=209


Temat: Rozmaz ręczny
HGB 12.8 N: 12.0 - 16.0 WBC 4.1 N: 4.0 - 10.0 MCV 82 N: 80 - 94 MCHC 34.0 N: 31.0 - 37.0 MCH 27.9 N: 27.0 - 31.0 RDW-CV...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=161


Temat: prośba o pomoc
Dziś miałam badanie - morfologię krwi, po 4 chemii ( Jola) - RdW-CV spada z 19,7 do 18,1 ( wszystko w porównaniu do ostatnich wyników), Neutrofile 3,01- tera 1,86 ( w...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=782


Temat: moja historia(poczatek)
witajcie Oto moja morfologia z przed godziny wbc-4,18 (4,1-10,9) neut-2,18(1,5-7) neut%-52.2(45,-72) lymph-1,50(1-3.7) limph%-35,9(25-45) mono,-46 (o,2-0,7) mono% -11,0 (2-8) eo -o,o3 (0-o.4) Eo%-0,7 (0,4) baso-0,01 {0-0,1) baso% -0,2 (0,-1) rbc-4,32 (3,8-5,2) hgb-12,0 (12-16) hct-37,5 (36-46) mcv-86,8 (82-96) mch-27,8 (26-32) mchc-32 (32-37) rdw-sd-49,0 (37-54) rdw-cv-15,7 (11,5-15) plt-203 (150-400) pdw-10,5 (9-17) mpv-9,2 (9-13) p-lcr-19,2 (13-43)
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=757


Temat: moja historia(poczatek)
Dziekuje Radosławie Powiedz mi jeszcze o czym swiadcza dwa zawyzone wyniki Mono%--11 [2-8] i Rdw-cv-15 [11,5-15] W niedziele jeszcze raz powtorze morfologie i mam nadzieje w poniedzialek zakwalifikuje sie do 4...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=757


Temat: wyniki badan krwi
Odświeżam temat: wykonałam morfologię kontrolną, żeby sprawdzić czy coś się u mnie zmieniło, no i wyniki tak jak ostatnio- czyli ciut poniżej normy wszystkie wartości hemoglobinopokrewne. Oto one: hemoglobina 11,1 hematokryt 36,8 MCV 76,7 MCH 23 MCHC 30,2 ponadto obniżone neutrofile- 2,2 i podwyższone RDW-CV- 16. Tymi dwoma ostatnimi się nie przejmuję zbytrnio, bo nieznacznie są poza normą, no i choć te...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=3652


Temat: Badanie krwi
... 0,02 tys/ul PDW - 15,6 fl MPV - 12,0 fl PCT - 0,24 % P-LCR - 40,1 % RDW-SD - 38,8 fL RDW-CV - 13,0 % Możecie to jakoś zinterpretować ,...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=5353


Temat: Prowokacja glutenem
rodzinny był chory przyszedł do pracy ale nie wpuszczał ludzi do gabinetu z błachych powodów moj okazał sie bardzo blachy A wiec Morfologia Krwiki białe 3,60 4,5-11 krwinki czerwone 4,77 4,00-5,30 ... 1,6 1-5 Liczba pozostałych WBC 0,5 Liczba neutrocytow 1,5 1,8-7,7 RDW-CV 13,8 11,5-14,5 PDW 15,4 9,0-17,0 P-LCR 42,2 13-43,0 Biochemia Żelazo 94,00 Badanie ogólne moczu Barwa żółty j.żółta/żółta/c.żółta Przejrzystość lekko mętny...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=3659


Temat: Witam:)
erytrocyty 4,7 mln/µl 4,2 6,0 N hemoglobina 15,0 g/dl 14,0 18,0 N hematokryt 42,6 % 40,0 54,0 N MCV 91 fl 80 99 N MCH 32 pg 27 35 N MCHC 35,2 g/dl 32,0 37,0 N płytki krwi 195 tys/µl 140 440 N RDW-CV 13,8 % 11,6 14,8 N PDW 13,3 fl 9,0 17,0 N MPV 11,4 fl 9,0 13,0 N...
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=740


Temat: Guz płuca
... i wyniki, przed operacją: morfologia WBC 6,8 [K/uL ]; RBC 4,41 [M/uL]; HGB 13,9 [g/dl]; HCT 40,0[%]; MCV 90,7 [fL]; MCH 31,5 [pg]; MCHC 34,8 [g/dl]; RDW-CV 12,7[%]; LYM 24,3[%]; LYM...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=176


Temat: RAK JAJNIKA ROZSIANY
Witaj DSS Mam prośbę nie dotyczącą raka,chodzi o wyniki badań mojego syna którego dopadły straszne bóle brzucha....wyniki morfologii: Leukocyty 4,7 tys/ul* 4.0-10.0 Erytrocyty 5,7mln/ul* 4,7-6,1 Hemoglobina 17.0g/dl* 14.0-18.0 Hematokryt 51%* 40-54 MCV 89 fl* 80-99 MCH 30 pg* 27-35 MCHC 33,3 g/dl 32,0-37,0 Płytki krwi 218 tys/ul* 140-440 RDW-CV 12,3 % 11,6-14,8 PDW 12,4 fl 9,0-17,0 MPV 10,6 fl 9,0-13,0 P-LCR 28,9...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=70


Temat: rak trzustki przezuty do wątroby
... w.r 33-37 MCH 27,6 w.r. 27-31 RDW-SD46,8[%}RDW-CV 15,4[%] w.r 11,5-14,5 płytki krwi PLT 161 w.r 130-400 PDW 11,2[fl] MPV 9,8[fl] w.r 6-10 P-LCR 24,4 PCT 0,16[%] lekarz powiedzial,ze badania krwi sa...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1060


Temat: morfologia +rozmaz + biochemia
Witam! Bardzo proszę o interpretację wyników moich badań. Jestem kobietą, mam 38 lat. Podam tylko te wartości, które nie mieszczą się w normie. Morfologia: HCT - 32,5 % (N: 36,0 - ... - 34,0) RDW-CV - 16,8 % (N: 11,0 - 14,5) Rozmaz (pomiar automatyczny): MONO - 8,75 % (N: 2,5 - 8,0) Rozmaz mikroskopowy (tutaj nie ma podanych norm, więc nie wiem...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=313


Temat: mononukleoza?
... WBC 8,1 RBC 4,79 HGB 12,5 HCT 35,3 PLT 184 MCV 73,7 MCH 26 (norma od 27) MCHC 35,4 RDW-CV 16% GR 14,8% (norma od 42%!) LY 72,3% (norma do 49!)...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=46699


Temat: Prosze o pomoc - podejrzenie celiakii... Ale czy napewno???
... i tak ERYTROCYTY - 3.8mln/ul HEMOGLOBINA - 9tyś/ul HEMATOKRYT - 30.5% MCV - 70fl MCH - 20.4pg MCHC - 30.7g/dl RDW - 17.0% PŁYTKI KRWI - 201tyś/ul LEUKOCYTY - 12.5tyś/ul LIMFOCYTY...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2517


Temat: opis rozpoznania raka płuc
Witam a to ostatnie trzy wypisy z szpitala Diagnostyka 2009-08-09 morfologia WBC 6,9[K/uL] RBC 5,08[M/uL] HGB15,4[g/dL] HCT45,2[%] MCV89,0[fL] MCH 30,3[pg] MCHC 34,1[g/dL] RDW-CV 13,1[%] LYM 30,2[%] LYM 2,1[K/uL] NUE 56,07[%] NEU ... Przestszeń za otrzewna niewidoczna - gazy pechęż moczowy opróżniony. diagnostyka 2009-09-04 morfologia WBC 6,2[K/uL] RBC 4,87[M/uL] HGB 14,8[g/dL] HCT 43,8[%] MCV 89,9[fL] MCH 30,4[pg] MCHC 33,8[g/dL] RDW-CV 13,0[%] LYM 28,9[%] LYM ... zalecenia Pacjent zgłosi sie celem odbioru wyniku hist-pat. i decyzji co dalszego leczenia Rp. Xanax SR 0,5 mg 30tabl. Diagnostyka 2009-11-04 Morfologia WBC 8,6[K/uL] RBC 5,28[M/uL] HGB 15,8[g/dL] HCT 46,9[%] MCV 88,8[fL] MCH 29,9[pg] MCHC 33,7[g/dL] RDW-CV 12,6[%] Lym 19,5[%] LYM 1,7[K/uL] NEU 71,2[%] NEU 6,1[K/uL] MID 9,3[%] MID 0,8[K/uL] PLT 216[K/uL] PDW 13,3[fL] MPV 10,0[fL] P-LCR 26,3[%] GLU 101[mg/dl] K 4,2[mmol/l]...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=541


Temat: Wyniki krwi - proszę o analizę.
l MCH 19 27-35 l MCHC 28,7 32-37,0 l Płytki krwi 305 140-440 - RDW-CV 16,6 11,6-14,8 h PDW * 9,0-17,0 - MPV * 9,0-13,0 - P-LCR * - - Wskaźniki ... anty-HCV wynik:ujemny CA-125 7,51 norma:0,00-21,00 Powtórzyłam morfologię i wyszła niemal identyczna.Zrobiłam jeszcze badanie moczu(równiez proszę o analizę), oto wyniki: Badanie ogólne moczu: Przejrzystość przejrzysty norma:przejrzysty Barwa słomkowy Ciężar właściwy 1,010 (kg/l...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=204


Temat: Proszę o pomoc!!!
[%] RDW-CV- 12.6 [%] Płytki krwi PLT- 199 [1003/ul] PDW- 15.6 [fl] MPV- 11.5 [fl] P-LCR- 35.9 [fl] PCT- 0.23 [%] wart.b NEUT- 3.04 [1003/ul]% NEUT- 59.5 [%] wart.b LYMPH- 1.54 ... [mmol/l] Potas w surowicy 4.59 [mmol/l] Chlorki w surowicy 108 [mmol/l] Morfologia Hematokryt HCT- 38.7 [%] Krwinki czerw. RBC- 4.09 [1006/ul] Hemoglobina HGB- 12.7 [g/dl] Krwinki białe WBC- 11.66 [1003/ul] MCV- 94.6 [fl] MCHC- 32.8 [g/dl] MCH- 31.1 [pg] RDW-SD- 41.4 [%] RDW-CV- 12.2 [%] Płytki krwi PLT- 174 [1003/ul] PDW- 14.0 [fl] MPV- 10.8 [fl] P-LCR- 31.1 [fl] PCT- 0.19 [%]...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1122


Temat: Historia
HGB=14,2g/dL HCT=39.8% MCV =86.9fL MCH=31pg MCHC=35.7g/dL PLT=552tys/uL RDW-CV=13.2% PDW=18.6fL MPV=12fL P-LCR=39.2% PCT=0.67 27.07 badanie histopatologiczne guza pecherza moczowego dalo wynik: adenocarcinoma GII/GIII. 03.08 wynik tomografii komputerowej Watroba jednorodna o nieznacznie obnizonej...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=981